OE NIK HÖK | SZAKMA Az Óbudai Egyetem NIK HÖK szakmai oldala

Informatikai Őszi Gyakornoki Program

2014. október 28., kedd
A Gyakornoki Program során a diákok fejleszthetik az informatikai infrastruktúratervezési és/vagy szoftver, alkalmazásfejlesztési tudásukat.
Kezdés: Szeptember/Október
Időtartam: Heti 20/30/40 órás munkavégzés, flexibilis beosztással
Iroda: Budapest, Lechner Ödön fasor 8.
Jelentkezés:  Október végéig
Fizetés: Versenyképes


A Programról    
A Gyakornoki Program során a diákok fejleszthetik az informatikai infrastruktúratervezési és/vagy szoftver, alkalmazásfejlesztési tudásukat.

Ezen kívül további képzési lehetőségek is a rendelkezésükre állnak: Morgan Stanley-t és az informatika részleget megismertető képzések, Mentor Program, Szakmai és készségfejlesztő ismeretek

A Gyakornoki Programot sikeresen teljesítők felvételt nyerhetnek a Morgan Stanley által kínált teljes munkaidős IT Frissdiplomás Programra a diplomázást követően.

Projekt lehetőségek
A program során a gyakornokoknak lehetőségük nyílik különféle területek - céges portálok, drótnélküli hálózatok, kereskedelmi és kockázatelemző rendszerek, valamint sokfajta technológia megismerésére. Néhány példa a teljesség igénye nélkül: Java, C++,  Perl, .NET, C#, hálózatok, adatbázisok, Linux/Unix, Windows, hardware, middleware, software menedzsment és adminisztráció, automatizálás.

Elvárt tudás / készségek

 • Kiváló problémamegoldási készség, csapatmunka, erős kommunikációs készség, közép szintű angol nyelvtudás, komoly érdeklődés technológiák iránt.

  Alkalmazásfejlesztés területen:
 • legalább egy objektum orientált programnyelv ismerete: Java, C++ vagy C# .NET
 • adatbáziskezelési tudás (SQL), operációs rendszer ismerete (Windows, Linux/Unix)
 •  script nyelvek ismerete előny (Perl, Python, Power Shell 

  Infrastruktúra területen:  

 • erős felhasználói szintű Windows vagy Linux/Unix operációs rendszer ismerete
 •  a felsorolt objektum orientált programnyelvek valamelyikének ismerete előny:  .NET, C++ vagy C#
 • adatbáziskezelési tudás (SQL) előny
 •  Power Shell, Perl, Python ismerete előny

Kiválasztás folyamata:
A sikeres jelentkezők online regisztrációt követően telefonos szakmai interjún vesznek részt. Azon jelöltek, akik sikeresen továbbjutnak a technikai telefonos interjún meghívást kapnak egy csoportos készségfelmérő interjú napra (Assessment Center), mely során további szakmai és személyes készségeket, képességeket mérő interjúkon vesznek részt. A nap folyamán alkalmuk nyílik egy ebéd során találkozni és megismerkedni jelenlegi gyakornokainkkal. A sikeresen teljesítő jelöltek találkozhatnak és megismerhetik az aktuális gyakornoki csapatokat és projekteket. A folyamat végén a jelöltek tudását és érdeklődését illetve az aktuális projektek szakmai tudás és egyéb készség elvárásait párosítjuk.

Morgan Stanley a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége, amely teljeskörű és kiemelkedő színvonalú szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek befektetési, banki, értékpapír-kereskedelmi és befektetés-menedzsment területen. Munkatársaink a világ 42 országában található több mint 1300 irodánkban dolgoznak. A Morgan Stanley 2006-ban nyitotta meg ügyviteli és informatikai szolgáltató központját Budapesten. A magyar leányvállalat fő feladata az anyacég üzleti tevékenységeinek támogatása pénzügy, informatika, matematikai modellezés, hitelkockázat-és piacelemzés, értékpapír kereskedés jogi dokumentáció területeken.

Morgan Stanley Informatika divízió
Az Informatika divízió innovatív megoldásokkal segíti a pénzügyi feladatok magas színvonalú ellátását. Jelentős Informatikai befektetéseink lehetővé teszik fejlett kereskedési rendszerek, modellező és szimulációs szoftverek, valamint elemző és biztonsági rendszerek kifejlesztését és működtetését, beleértve az azokat támogató infrastruktúrát.

Információ és jelentkezés:

Információ: budapest.recruitment@morganstanley.com
Pozíció neve: Technology Internship Program Autumn 2014       
Pozíció száma: 134059        
Jelentkezés: http://frissdiplomas.hu/allashirdetesek/Morgan_Stanley/Informatikai_oszi_Gyakornoki_Program/4320


Sok sikert!
Szép hétvégét!
Á.