OE NIK HÖK | SZAKMA Az Óbudai Egyetem NIK HÖK szakmai oldala

A Schönherz Bázis novemberi hírlevele

2015. november 30., hétfő
A Schönherz Bázis novemberi hírlevele.Hírek, érdekességek 


Légy része a közösségnek!


      Legközelebbi meetupjaink


2015. december 2., szerda, 19:00
Budapest, Wesselényi utca 46.

 
Sok helyen hallottál már a DevOps-ról, de nem tudod pontosan mi az? Vagy csak érdekel a téma, és szeretnél róla többet megtudni? 

Meetupunkon példákkal szemléltetve mutatjuk meg Neked mégis milyen feladatokat takar egy ilyen munkakör, így meglátod, miért a DevOps a jövője mind a fejesztésnek, mind az üzemeltetésnek.
Jelentkezem

2015. december 9., szerda, 19:00
 
További részletek hamarosan...
Jelentkezem

2015. december 17., csütörtök, 19:00
 
További részletek hamarosan...
Jelentkezem

    Legújabb mérnöksztorik

A PPAP, avagy a termékjóváhagyási folyamatok működése
 
Az élet bármely területéről legyen is szó, ha az adott feladat elvégzéséhez van egy folyamatlista különböző pontokkal, akkor azt be kell tartani. Akár egy lépés kihagyásának is katasztrofális következményei lehetnek a végtermékre nézve.
Elolvasom

A jól megírt forráskódok hat, közös tulajdonsága
 
Rengeteg forráskód vesz minket körül napjainkban, gondoljunk csak bele, egyedül a Google mögött több, mint 2 milliárd sornyi kód áll. Azonban minden kód különböző, főként mert minden egyes fejlesztőnek megvannak a saját szokásai és a saját elképzelései arról, hogyan is kell kinéznie egy jó forráskódnak.
Elolvasom

A DevOps forradalmasítja az egész IT-t

Vajon a DevOps az a helyzeti előny, amit hiányoltál eddig? Szakértőket kérdezünk arról, mit gondolnak a DevOps terjedéséről, hogyan lehet alkalmas embereket találni a működtetéséhez, és hogyan tudnak ebbe a világba betörni az IT alkalmazottak.
Elolvasom

Az ártalmas munkahelyi légkör árulkodó jelei
 
Az álláskeresők többsége csak és kizárólag az adott pozíció betöltéséhez szükséges követelményket nézi át, és csak azt gondolja végig, hogy a munka megfelel-e neki. Pedig fontos megjegyezni, hogy nem minden munkakörnyezet egyforma. Azt megtippelni, hogy a jövőbeli munkaadódnál milyen is lesz dolgozni, nem egy egyszerű feladat.
Elolvasom

A programozói képesítések előnyei és hátrányai
 
Mivel napjainkban hatalmasak a programozók és a fejlesztők iránti elvárások, talán könnyebb lenne abban a tudatban élni, hogy egy képesítés megszerzése csupán időpazarlás. Végülis nem az a lényeg, hogy hogyan programozik az ember? A munkaerőfelvétellel foglalozók és a képesítéssel rendelkezők szerint korántsem ez a helyzet. 
Elolvasom

12 rossz szokás, ami miatt csak vánszorog az IT osztály

Mikor mondhatjuk, hogy lassú az IT? Amikor a cég valamely része nem tud haladni a munkával, mert az IT részlegre vár. A sokat emlegetett idevágó kifejezés "az idő pénz", de az üzleti élet mottója az "egy lépéssel a versenytársak előtt". Ha éppen ezt akadályozza meg az IT, biztos lehetsz benne, hogy a vállalat döntéshozóinak máris elfogyott a türelme.
Elolvasom

9 forradalmian új programozási nyelv, amit érdemes megtanulni

A legnagyobb, legismertebb programozási nyelvek nem véletlenül népszerűek. Rengeteg nyílt forráskódú könyvtárral, framework-el rendelkeznek, amik könnyebbé teszik a kódírást. Ez sem egy szempillantás alatt történt persze, a népszerűség mögött több évnyi fejlődés áll, amikor is újabb és újabb projektekhez választották őket, ezzel egy ütemben a hozzájuk tartozó szakirodalom is óriásira nőtt.
Elolvasom

     A hónap legjei... 

Legpénzesebb állásunk

Junior és senior Java fejlesztőt keresünk banki területre, belvárosi ügyfelünkhöz!

Fejlesztettél már korábban pénzügyi szektorban? Esetleg Java-ban is van már tapasztalatod? Ha ezeknek megfelelsz, Rád van szükségünk! Várjuk a Junior, vagy akár Senior fejlesztők jelentkezését! 
Elolvasom

Kérdőív
Álláskeresési szokások

Kérlek, töltsd ki ezt a rövid, összesen 4 kérdésből álló kérdőívet, mellyel sokat segítenél nekünk, hogy javítsuk munkánkat! Kiváncsiak vagyunk, hogy Te hol és hogyan keresel/keresnél állást.
Köszönjük a segítséged!  
Kitöltöm