OE NIK HÖK | SZAKMA Az Óbudai Egyetem NIK HÖK szakmai oldala

Szakmai tudományos műhely 2014

2014. szeptember 30., kedd
 „Szakmai Tudományos Műhely” nyilvános ismeretterjesztő előadássorozat az Egyetem Bánki Donát Kollégiumában

Plakát

Immár X. szemeszterét kezdi meg az Egyetem Bánki Donát Kollégiumában, a "Szakmai Tudományos Műhely" névre keresztelt nyilvános ismeretterjesztő előadássorozat.

A 2010. tavaszán indult program célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson az Egyetem munkatársai számára szakmai és tudományos tevékenységük, esetleg hobbyjuk bemutatására, a hallgatók körében történő népszerűsítésére, és új típusú kapcsolatok építésére. Az előadások interaktív keretek között zajlanak, sokszor gyakorlati bemutatóval és különböző eszközökkel szemléltetve a tudomány és a technika eredményeit. Az oktatók és hallgatók kötetlen keretek között találkozhatnak, illetve a hallgatók szakmai érdeklődésüknek megfelelően ismereteiket bővíthetik. A szakmai előadások reményeink szerint segítik hallgatóinkat a komplex mérnöki gondolkodás és szemlélet kialakulásában, illetve felkelti érdeklődésüket a szakmai tudományos munka iránt, ezzel is hozzájárulva, hogy minél több hallgató kapjon kedvet és kapcsolódjon be a Karokon működő tudományos műhelyek tevékenységébe. Az elmúlt évek során eddig több mint 30 előadó szerepelt az Egyetem Karait képviselve, de már több külső cég képviselője is részt vett a programban. Az előadások színvonala és a részvételi szándék megerősítette azt az elképzelést, hogy van létjogosultsága az ilyen típusú szervezett programoknak a hallgatók körében. Az előadók felkérése és az előadások témájának összeállítása során a szervezők arra törekedtek, hogy minél több Kar kapcsolódjon be a programba, illetve a témaválasztások minél szélesebb kört szólítsanak meg.

Ennek megfelelően a tavaszi félévben négy előadás kerül meghirdetésre. Az előadások mindig szerda esténkként 1800 órakor kezdődnek a Bánki Donát Kollégium (1065 Budapest, Podmaniczky utca 8.) földszinti nagytermében. A félév részletes programját a mellékelt plakát tartalmazza.


Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!


Budapest, 2014. szeptember 26.

Balogh József s.k.
kollégiumigazgató